Leta i den här bloggen

onsdag 4 januari 2012

Nu har nyårsfirandet lagt sig med allt vad det har i sitt bakvatten.

Nyårsfirandet får mig att tänka på fest, glädje, tillbaka blick och framtidsplaner.Men tyvärr grusas dessa tankar till stor del av all tragedi som kommer i bakvattnet. Inte av firandet i sig utan hur vi firar det. Folk skickar upp oändligt mycket pengar i luften och utsätter såväl sig själva som andra för stora risker.
Läser i dagens tidning att två hundar i Blekinge har flytt iväg och saknas nu av oroliga ägare. En pojke har fått sitt ben amputerat pga. raketskada på nyårsafton.
Lyckligtvis är min hund inte det minsta berörd av smällare. Men min förra var och hon sprang iväg precis som de två hundarna som nu saknas gjorde. Men jag lyckades köra ikapp henne med bilen. Hon var inte kontaktbar! Hästarna är oroliga när det tjuter och smäller och undra just hur många av de vilda djuren som lider. Helt i onödan. När ska man förbjuda att gemene man får hantera smällare och raketer? Jag tycker det är fantastiskt vackert med ett väl utfört fyrverkeriarrangemang. Speciellt när just proffs på detta utför det. Då blir det ett vackert skådespel och inte ett spretigt smällande och blixtrande här och var. Och då kan djurägare lättare hantera situationen och djuren lider inte lika mycket om det är under en begränsad tid.
Detta är en av förhoppningarna jag har inför det nya året.
Gott nytt år!