Leta i den här bloggen

måndag 26 augusti 2013

Finns det miljörättsorganisationer i Kina?

Idag ställdes min omvärldsbild på ända. På ett mkt trevligt sätt.
Såg ett mkt intressant program på kunskapskanalen idag. Det handlade om Kinas resa i miljörörelsen. (Första kongressen man deltog på någonsin var i Stockholm minsann.)
Nå, det var som sagt en parentes.
Det riktigt intressanta var att de inrättade en lag för rätt några år sedan. Tror de sa 90-talet (jag lagade mat samtidigt) som innebär att man inte får genomföra stora projekt utan att göra miljökonsekvens beskrivning först.
Hmmm det var just det som Olof Johansson ville när man skulle bygga Öresundsbron och Carl Bildt gick i taket och tyckte det var trams. Kanske herr Bildt skulle må väl av en tripp till Kina i detta avseende..

Jimmy Åkessons kassako = SD

Om man är en riktigt lögnaktig girigburk som har insett att man kan sko sig på vårat fina demokratiska system så kan man göra så som följande:
  • Man kan bilda ett parti som man knyter folk kring sig genom att enas om en fiende. Fienden kan lämpligen vara invandrare.
  • Man kan sen få bidrag till att ha gruppmöten så att de som deltar på gruppmötena får ersättning för förlorad arbetsförtjänst. MEN man kan ju ha kompisar i styrelsen och låta bli att berätta för arbetsbina att de skulle fått ersättning och behålla pengarna själv.
  • För att spä på hatet mot invandrare så använder man sociala medier. Man planterar ut lögner. Ibland tar man i så man spricker men det funkar! Som tex att invandarer får 12500 kr i bonus för att de lär sig svenska. Alla som känner till lite grann om vart våra skattepengar går vet att detta är en löjlig lögn.
  •  I samma andemening skriver man om gamla som inte kan få grädde till pannkakorna. Dessa sluga personer vet mycket väl att det är upp till varje kommuns egna invånare hur man vill använda sina skattepengar. Men ingen av dessa herrar har någonsin skrivit en motion till sin kommun och föreslagit att de gamla ska få bättre mat! Nä. De är för lata för att verkligen jobba som vi andra politiker gör.
     De får massa röster och massa partistöd som de kan dela upp mellan sig. De fyra kompisarna från universitetet. Sicken plan de smidde där nere i Lund!!
Nu kommer vi till veckans fråga: Vilken partiledare tror ni gör på detta viset?