Leta i den här bloggen

lördag 1 februari 2014

Antibiotika resistensen! Jag vill påverka i Bryssel för oss alla. Här och där



De andra partierna har ingen aktiv EU politik de säger "rösta samma som du gör i andra val. "I helsike" säger Kent. Det är så viktigt med personvalet. I Bryssel finns ingen majoritet. Ingen opposition utan det handlar om att veta vad man vill och förhandla för de frågor man brinner för. Centern har en tydlig strategi: smalare men vassare EU beslut ska tas nära de som berörs av beslutet.

Jag kandiderar till EU valet och brinner verkligen för några frågor. Så där så jag bara VILL kämpa för en förändring. För framtiden är miljöfrågorna oerhört viktiga.

En fokus fråga som jag är väl insatt i är antibiotika resistensen. Den skrämmer mig väldiga. Klimatfrågan är på rätt väg. Där finns ekonomiska intressen för innovationer så jag ser med tillförsikt en framtid med helt förnyelsebar energi. Antibiotika resistensen har en djupare problematik. Här är det inte stora företag från nånstans långt borta som är motståndaren så som oljeschejker i fjärran land. Vad gäller antibiotika överförbrukningen så sker den inom Europa. Det blir en direkt inverkan på närekonomin vid ett förändringsarbete. Här saknas egna drivkrafter och då blir politiken viktig. Det är av prio 1 att hindra frihandelsavtalet med USA. Får vi in deras djurproducenter A la giganter på vår marknad är vi snart utslagna om inte vi ska doppa våra kycklingar i klor och ytterligare försämra djurskyddet.
Prio 1b) är att föra över Svenska goda djurförhållanden. Vi har en så professionell djurhållning med hög hygien att vi inte behöver ge antibiotika i förebyggande syfte och vi använder antibiotika i mycket liten omfattning eftersom vi håller våra djur friska istället för att bota sjuka djur.

Naturligtvis kan vi vänta tills människor dör i stora mängder likt digerdöden och då skulle stödet att arbeta mot antibiotika resistensen växa sig starkt. Men då är det försent. Då står vi i startboxen när bakterierna är på upploppet!