Leta i den här bloggen

onsdag 19 december 2012

Urbaniseringen har lett till kaoset på bostadsmarknaden!

Det pratas mycket om hyresgästernas svaga ställning i storstäderna. Men ingen lyfter frågan om att jobba mot urbaniseringen. Så länge 3 städer växer så det knakar är hyresgästernas ställning i dessa städer svag! I Svängsta rev man hyreshus för de gick inte hyra ut!!
 

Korten på bordet Annie Lööf!

Nu har idéprogramgruppen satt bollen i rullning. Man går ut med att Centerpartiet vill ha fri invandring.
Qarlsson uttalade det i riksdagsdebatten och Anders W J har bekänt färg på min FB logg.
Var står Annie Lööf, vår partiledare i denna fråga? Hon kan inte vänta tills partistämman sagt sitt. En partiledare som håller fingret i luften vill i alla fall inte jag ha.
Det kändes kymmigt nog för mig att hon föreslog plattskatt när hon satt i riksdagen för att sen lägga detta åt sidan då det inte gick hem hos partiet när hon blev partiledare.

Var kom alla dessa högerliberaler ifrån? Denna "sköt dig själv och skit i andra politik" skyr jag som pesten.
Avskaffar man skolplikten kan följden inte bli annan än de svagas utslagning. Jag är lärare på högstadiet. Jag har träffat elever som knappt får mat hemma!! Vem tusan tror att deras föräldrar skulle uppmuntra dem att gå till skolan om vi inte hade skolplikt. Vakna till verkligheten säger jag bara.
Och så länge vi har krig och andra konflikter i världen kommer jag aldrig att förespråka fri invandring. Då skulle vi få en undanträngningseffekt och de med störst skyddsbehov skulle inte få den hjälp de behöver så väl. Och utopier intresserar mig föga så varför ens ha med dem i ett partiprogram?

Korten på bordet Annie Lööf. Var står du i dessa frågor?

söndag 16 december 2012

Nej till nedläggningen i Holmsjö!

Idag har jag skrivit en interpellation där jag starkt i frågasätter beslutet om att stänga vårdcentralen i Holmsjö. Och jag ifrågasätter även hur beslutet togs. Inte nog med att man flyttar jourcentralen i Karlshamn utan att först ta upp frågan till politiskt beslut. Nu stänger man vårdcentraler också! Skandal och klart emot kommunallagen.

Här är interpellationen:


Interpellation till Landstingsfullmäktige med anledning av stängningen av vårdcentralen i Holmsjö.

Vi har i länet endast ett fåtal vårdcentraler, som är helt bemannade av ordinarie läkare. De bemannas istället till stor del av stafettläkare. Nu har vi nåtts av beskedet att vårdcentralen i Holmsjö "måste" stängas.
Holmsjö är en bygd som pekas ut och prioriteras i Karlskronas översiktsplan. Det byggs allhall, renoveras skola och planeras bostäder. Vi som sitter i Hälso- och sjukvårdsnämnden kunde fått information om åtgärden och inte få beskedet genom att läsa lokaltidningen!
Enligt media har två läkare sagt upp sig. Det går inte heller att bemanna distriktssjuksköterskemottagningen påstås det.
  • Hur kan man konstatera att det inte går innan man ens har annonserat efter läkare?
  • Varför kan man inte bemanna distriktssköterskemottagningen?
  • Har man tittat på möjligheten att samordna distriktssjuksköterskan med kommunens sjuksköterska?

Och till syvende och sist själva kärnfrågan:
- Vill majoriteten, S, V och Mp att Holmsjös invånare ska få ha denna service kvar?

16 december 2012
Petronella Petersson
Gruppledare Centerpartiet

Fri invandring, helt fri?

Jag vill se en ökad invandring och jag skäms när jag läser om hur familjer splittras och barn som gått i skolan och inte vet något annat än Sverige plötsligt utvisas.
Vi behöver en ökad invandring.
Men fri? Näe. Där är inte jag i tanken. Jag tycker visst att alla människor har samma värde. Men jag står även upp för äganderätten. Den frågan har ju varit på sin spets appropå skogsbruket.
Att helt öppna gränsen skulle dessutom förmodligen leda till att de med störst skyddsbehov inte nödvändigtvis är de som lyckas finna bostad och trygghet i Sverige.
Centerpartiets idéprogramgrupp har lagt fram ett förslag jag inte kan ställa mig bakom i alla fall.
Jag satte ner foten i Stockholm på min första partistämma då det låg förslag om dieselskatt i jordbruket. Jag lyckades den gången ändra på förslaget som röstades fram. Det gick fort och jag var ovan men ordförande i diskussionsgruppen var snäll och lät mig lägga fram mina synpunkter. Detta ledde till att man ändrade beslutet. Det kändes stort att kunna påverka. Och det är det som är det fina med vårt parti. Några tycker si och några tycker så. Jag hoppas jag får delta på nästa partistämma och föra fram mina argument mot detta förslaget också.