Leta i den här bloggen

fredag 20 januari 2012

Riskkapital och äldreomsorg

Jag tycker det är klent av Somliga politiker att skylla vårdskandaler på att det är riskkapitalbolag som äger företagen som utför uppdraget. Uppdraget ges ju av kommunerna! Politikerna och berörda tjänstemän måste spetsa sin beställar kompetens helt enkelt. Man får vad man betalar för och man ska inte räkna med att få mer än man beställt! Engagerade politiker som följer upp och granskar hur våra gemensamma medel används är vad som krävs. Oavsett ägandeform. LOV lovordar jag och jag tror och hoppas att det kommer att leda till ett ökat kvinnligt företagande. Och vad gör det om kvinnor tjänar pengar? Någon som har problem med det tro? S hade ju väldiga problem med RUT och kallade det för pig-jobb. Stolta kvinnliga företagare kallar jag det.

Läs gärna nedanstående länk. Författaren sätter fingret på problemet mycket bra.
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/skyll-inte-pa-riskkapitalisterna-1735

Växlande "värme" och omtanke i Sverige

I dagens Metro läste jag att man massbegraver människor i större utsträckning i USA nu i och med den kärva ekonomin. Utanför New York finns en med 800 000 gravar!! Hu så förskräckligt. I Sverige däremot har alla rätt till en anständig begravning och kommunen bistår om så behövs. Tack och lov för att vi i Sverige bryr oss om även våra avlidna. En respekt för döden är en respekt för livet.
Men så skulle jag på tåget mot Linköping och landade då platt i mina blå illusioner om vårt "varma" land.
En kvinna som drog på en barnvagn och en resväska blev sist kvar på perrongen. Tågvärdinnan blåste i pipan. Det brådskade. Jag fick rusa ut och hjälpa henne upp. Tänk om tåget kört. Nog blev man klarvaken genast! Hade just varit snyggt att missa tåget och ha mitt bagage kvar på detsamma. Bara för att den ena karln efter den andre trängde sig förbi kvinnan och ingen hjälpte henne. Den manlige konduktören beklagade sig att han lyft en gång och fått ont i ryggen när jag sa; att det är då brist på svenska män som kan ge ett handtag. Men än jag då. Jag har för jämnan ont i ryggen. Men så tungt var det inte men omöjligt att göra på egen hand. Och ibland får man väl bita ihop lite. Och inte tror jag att så många på perrongen hade ryggbesvär. Så nu är jag lite halvsur och besviken. Vi kanske har det så bra och har det så inpräntat att det är samhället som ska ställa upp så att vi glömmer att det är vi som är samhället.

måndag 16 januari 2012

Fråga doktorn = socialdemokratisk propaganda

Tills ikväll trodde jag att SVT var en fri och politisk obunden kanal. Jag trodde knappt mina öron när jag såg den makabra intervjun av Håkan Juholt. Det var mer likt ren skär propaganda än en intervju. Programledaren Suzanne Axell dolde inte sin politiska färg.
Nu förväntar man sig intervjuer av övriga partiledare i programmet fråga doktorn. Annars är det ju helt SJUKT. Men helst ser jag att politiska intervjuer görs av duktiga och opartiska journalister. Allt annat får mig att tänka på länder som saknar demokrati och där statlig television springer ärenden åt politiken. Osmakligt och skrämmande.

Jag blev så upprörd att jag mailade följande till SVT:s Tittarservice:

Är SVT en fri och obunden kanal? Jag undrar efter att ha sett kvällens avsnitt av "Fråga doktorn". Det var en ren och skär hyllnings intervju av Håkan Juholt. Osmakligt och mycket skrämmande att sådant får förekomma i en kanal som enligt er egen uppgift är fri och obunden. Citat från er egen hemsida: "SVT står fritt och oberoende från både politiskt och kommersiellt inflytande."
Tankarna går mot länder där demokratin inte fungerar där man har just det problemet att televisionen inte är fri och obunden. Hur avser SVT agera i denna fråga? Kommer SVT att ta avstånd från denna intervju? Tycker SVT att det är OK att göra så här? Hur tror ledningen för SVT att vårt land kommer att se ut i framtiden om dylikt får lov att förekomma. Hur viktigt är det för SVT:s styrelse att dess kanaler är fria och politiskt obundna?
Vänligen
Petronella Petersson