Leta i den här bloggen

onsdag 27 juni 2012

Rökfri arbetsdag

Nu är det dags för landstinget i Blekinge också tycker jag. Så därför har jag skrivit en motion om det tillsammans med Klavs Wix Nielsen Kd.
Säkert många i personalen som inte kommer att göra vågen.  Vi har gjort denna resa på mitt jobb. Jag är förvånad över att det gick så bra att ta bort rökrummet som det gjorde.Rökrummet var ju där vi var många som samlades. Såväl rökare som icke rökare!  Man får inte röka på några skolor i Sverige sedan några år tillbaka. Jag tror eleverna tycker det är skönt att inte ha lärare som luktar rök.
Rökstop inför och efter operationer har blivit en succe och det var ju vår motion det också. Antal reoperationer har minskat och såren läker markant bättre. Detta har flertalet läkare berättat.
Och inte ska vi vara sist på banan. 5/7 landsting har infört rökfri arbetstid. Dock gäller det inte på lunch för det är ju inte arbetstid. Centerpartiets vallöfte är att vi ska bli bäst i landet på folkhälsoarbete. S skrev samma i sitt valprogram. Nu är det upp till bevis.

Lyssna gärna på radioinslaget från Västernorrland: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5077957