Leta i den här bloggen

onsdag 25 april 2012

Folktandvården i Mörrum - den bästa lägger man ner!

Folktandvården i Mörrum har bäst resultat vad gäller andel 19 åringar utan hål eller lagningar.
Folktandvården i Mörrum är den enda verksamhet som nått målet och är miljöcertifierad.
Folktandvården i Mörrum läggs nu ner...

Det är verkligen sorgligt! Jag som sett fram emot att min son nu ska kunna knalla över till tandvården själv.
Han verkligen älskar personalen där och känner sig trygg där.

Jag förstår också att vi inte kan ha 3 kliniker i Karlshamns kommun. Men varför lägger man inte istället ner tandvårdsmottagningen i Asarum? De som bor i Asarum har så mycket närmre till stan och mycket tätare bussturer.
I Mörrum har vi två varuhus, 1 färghandel, 3 blomsterbutiker, ett otal pizzerior och frisörer mm mm
Och det är därför att de som bor i Mörrum också uträttar sina ärenden där!

måndag 23 april 2012

Den moderata vindflöjeln snurrar vidare

Moderaterna gör SD sällskap i skaran av oseriösa partier i Landstinget Blekinge. Inte nog med att de la fram ett luftslott till förslag till öppen akutmottagning. De la fram det på sittande bord idag i Fullmäktige. Och det var inte samma förslag som de la i styrelsen för litet mer än 20 dagar sedan!
Så först var det en dygnetrunt öppen jourcentral och sen var det entreprenad. Eller förresten, allra först (i höstas) ville moderaterna att man skulle lägga ner kirurg och ortopedjouren.
Den vindflöjeln klarar inte av att styra ett landsting. Det har de tydligt visat nu.
OM och jag säger OM de verkligen önskat stöd för sitt förslag så skulle de sett till att lägga fram sina yrkanden liiiiiite tidigare. Lägger man förslag på sittande bord i fullmäktige vet man att man inte får stöd för dem. Och… det kan ju faktiskt vara så att M inte ville ha stöd…
Alexander Wendt var ju nere hos socialstyrelsen tillsammans med Sällström och Sandström och fick förklarat genom båda öronen (kan jag tro) att man inte får ha en akutmottagning om man inte har läkare med rätt kompetens, har intensivvårdsplatser och rätar till de kommunikationsbrister som idag finns (och som det är ett känt faktum att risken är större när man anlitar stafettläkare) Så låt oss leka med tanken att deras förslag gått igenom. Hade det gått igenom Socialstyrelsens granskning? Skulle med all säkerhet inte tro det. Men i väljarnas öron har man sagt nej till stängning nattetid. Och hur många väljare är så insatta att de kan skåda denna bluff?
Sen var det ju faktiskt så att M stod bakom beslutet att lägga IVA (intensivvårdsplatser) i Karlshamn. Centerpartiet var det enda partiet som stred för att vi skulle ha kvar IVA. Anledningen till mitt engagemang för IVA var just det att personalen förklarade att om man stänger IVA så kan man inte längre bedriva en säker akutvård i Karlshamn! Så M kan ju inte gärna komma nu och säga att IVA är jätteviktigt…
Men här kommer vi till en viktig fråga. Kan vi bedriva en säker akutvård i Karlshamn dagtid utan att ha IVA platserna? Centerpartiet hävdar fortfarande att vi ska ha åtminstone två IVA platser i Karlshamn. Jag kommer att följa detta noga och kräva att man utvärderar detta.