Leta i den här bloggen

fredag 2 november 2012

Vi tänker på ungdomarna i HELA länet!

Jag tycker det är självklart att ungdomar som bor i Sölvesborg och Olofström ska ha tillgång till ungdomsmottagning och i synnerhet samtalsterapeutisk kompetens i just Sölvesborg och Olofström. En ungdom från t ex Olofström har ju inte så lätt att ta sig till Karlshamn utan inblandning från föräldrar. Vilket inte alltid är så lämpligt. Det tror jag alla förstår.

Därför satsar vi, Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna ytterligare en miljon kronor i vårt budget förslag på just detta.


S, V och MP slår på stora trumman och säger att man satsar extra pengar på ungdomsmottagningarna. Detta är lögn. De pengar man lägger på ungdomsmottagningar i länet räcker till att upprätthålla den nivå vi hade innan nedskärningarna och som har räddats kvar tack vare statliga pengar. Och det räcker inte till för att ge denna service i Olofström och Sölvesborg.

Så budgetmatchen, ungdomsmottagningar;
C, Fp och Kd  vs  S, V och MP slutar: 2,5 miljoner mot 1,5 miljoner


Vi satsar på ungdomarna i HELA länet.

Och

Vi jobbar för en jämlik och rättvis vård i HELA länet istället för att skriva en massa om det i det ena dokumentet efter det andra.

onsdag 31 oktober 2012

Öppet brev till Anna Berglund

Hej Anna!

Jag har läst ditt brev till Fredrik Reinfeldt. Jag känner verkligen med dig när jag läser det. Att t ex. sova på en madrass i ett kök verkar ju helt galet och ovärdigt.
Dessvärre tror jag problemet bara kommer bli större och större i Stockholm. Ja i våra andra stora städer också för den delen.

Men det finns en lösning! Flytta till Blekinge vet jag!
Här kan du nog ta dig till jobbet snabbare än i Stockholm. På 50 min med flyg och sen Arlanda expressen så vips är du i stora stan. Och du slipper köer. Bra va?

I Blekinge hittar du jättefina bostäder till mycket lägre kostnad än i Stockholm. Här har vi också en fin skärgård. Vill du gå på opera så finns även den möjligheten. Förra veckan sändes Otello på biograferna både i Mörrum och Ronneby, live! Flyttar du till Mörrum får du dessutom uppleva en enastående gemenskap. Och är du hästintresserad så är det fullt möjligt att ha häst installad utan att äta skorpor och vatten resten av livet. Här är prisbilden en helt annan ser du. En kompis som bodde ett tag i Stockholm betalade mer för en box 6 mil utanför stan än vad man betalar för en femrummare i centrum här :0

När du och fler med dig inser fördelarna med att flytta till Blekinge så kommer företagen att inse att det är här det finns arbetskraft och då kommer de också ska du se.

PS! I Mörrum säger vi ”Kaa” lite här och där i meningarna och om du undrar vad det betyder så är det lugnt. Ingen annan vet riktigt vad det betyder. DS!

Vänliga hälsningar
Petronella

Vildsvinen vs rödlistade arter!

Nu är vildsvinen så kraftigt utbredda i Blekinge att frågan måste ställas:
Vi har flest rödlistade arter här i Blekinge. Vem tar ansvar för dessa i och med vildsvinens enorma utbredning?
Nu måste regeringen vakna upp. Eller ska vi köra upp ett gäng och släppa ut i Rosenbad?
  • Förbjud omedelbart utfodring av vildsvin. Det går att utfodra råddjur i hink dagtid när snön är djup. Det gör jag. Och De lärde sig snabbt var maten fanns, och när.
  • Inför jakt med mörkersikte. Då blir jakten både effektivare och säkrare.

Äntligen ger S med sig - Folkhälsoarbete!

Centern har under åren budgeterat 1 miljon för att vi ska ha folkhälsostrateg i landstinget. Men icke. Det har man inte alls velat. Och nu drar man till med 4 miljoner! Är jag glad eller? :) Detta kommer bli avgörande för den framtida vården. För med fler äldre och färre i arbetsför ålder så måste vi mota Olle i grind.
Synd det dröjde och märkligt att man sa nej tidigare trots det blygsamma beloppet. Det är allt lite sandlåda.

måndag 29 oktober 2012

Det går inte rätt till! Ska man hänga budbäraren då?

Det går verkligen inte rätt till när protokollen i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Landstinget Blekinge skrivs.
Detta påtalade jag senaste mötet då jag väckte en ordningsfråga. Jag bilade en tydlig redogörelse över felaktigheterna som finns i protokollen. Det handlar bl.a. om att satser som ordförande skrivit dit i efterhand som inte är på något vis tagna under mötet. Jag fick inte lägga mina att satser för ordförande menade att vi inte kunde lägga yrkanden till delårsbokslutet. OCH SEN GÖR HAN DET SJÄLV I EFTERHAND!
Det handlar också om ett protokoll med 4 att satser som är författade och inlämnade av Fp, C och (Kd som endast har ersättarplats) där det står i protokollet att vi yrkar avslag till den första att satsen. Den vi själva författat! Det står också att majoriteten yrkade bifall till våra andra yrkanden. Vilket de inte gjorde. Vi la till och med en protokollsanteckning med den första att satsens innebörd.

När jag nu läser Sydöstrans ledare blir jag mycket förvånad.
Tydligen vore det bättre att göra en JO anmälan. Då skulle inte jag bli hängd så som budbärare i alla fall.

Och jag vet inte vad som stör mig mest. Att man förvränger protokollen eller att man gaddar ihop sig, M och S och vidhåller att man inte gjort fel. Att jag far med osanning.
Ola Persson, SD, gick upp i talarstolen och bekräftade min bild av det hela. Och ingen kan anklaga C och SD för att gadda ihop sig för mer hund och katt kan man nog inte vara på den politiska kartan. Men jag uppskattar folk som är ärliga och håller sig till sanningen och också står upp för den.
Nils-Ingmar Thorell som har stor erfarenhet av ordförandeskap gick också upp och gjorde ett så klart och tydligt uttalande som det bara går. Man kan bara inte konstruera att satser i efterhand deklarerade han. Sen spelar det ingen roll om alla i nämnden står bakom innehållet.
Och som sagt. Jag fick inte lägga mina yrkanden.

Vidare skriver Bulow att vi har en splittrad borgerlighet. Helt fel Bulow! Vi har tre borgerliga partier som är oerhört samspelta och det känns verkligen kanon att nu kunna gå fram som ett starkt alternativ i nästa val. När vi försökte samarbeta med M med Alexander Wendt vid rodret var det hela tiden kompromisser långt ut på ytterkanterna och det för inte politiken framåt. Man kan inte stå för långt ifrån i ett samarbete. Så enkelt är det.