Leta i den här bloggen

torsdag 7 mars 2013

Hälso- och sjukvårdsnämnden fungerar mkt dåligt


Jag kan inte nog beskriva frustrationen över hur vår nye ordförande sköter planering och genomförande av mötena i Hälso- och sjukvårdsnämnden! Igår sammanträdde vi mellan 09.00-23.00
Jag åkte hemifrån 8.30 och kom hem 23.00
För några år sedan var jag ensamstående med barn och deltog i politiken. Det gick bra eftersom vi sammanträdde dagtid. Ordförande som ansvarar för planering och förberedelserna inför möten bär ett stort ansvar för demokratin.
Att våra handlingar kommer ut så sent som mindre än en vecka innan mötet är verkligen illa. I synnerhet som årsboksluten är inlämnade och diarieförda i januari! Är det härskarteknik eller okunskap? Man slår ju undan benen på oppositionen om man inte ger oss möjlighet att förbereda oss. Vi fick boka om vårt gruppmöte till i måndags kväll istället för i torsdags som vi planerat. Detta fick till följd att ett flertal inte kunde delta. Jag anser att det är viktigt med gruppmöte för att man ska få en representativ demokrati.
Att noga läsa in så viktiga handlingar som årsbokslut för 4 verksamheter på en bra bit över 300 sidor på så kort tid är omöjligt.
Mötet drar dessutom ut på tiden i onödan då frågor på sådant som finns i texten kommer upp.
En klar miss i planeringen är också när man planerar in mötesdatumen så att vi inte kan få de ekonomiska redovisningarna. Igår kunde vi inte få månadsbokslutet. Det är klart nästa vecka..

Och än mer tar man sig för pannan när ordförande igår deklarerade att han fortfarande avser att detaljstyra budgeten. Vi har väldigt bra chefsstab nu. Denna kommer att falera är jag rädd om man ska detaljstyra budgeten. Varför? Jo:
Om vi ska detaljstyra budgeten i nämnden så innebär det att vi ska fördela pengar inom Blekingesjukhuset. Tex medicinkliniken ska ha si mycket pengar och kirurgen så mycket pengar.
Utöver att man trampar rakt över våra chefer och i synnerhet förvaltningschefen för Blekingesjukhuset så bakbinder man verksamheten fullständigt. Man inför en förtrögning genom hela systemet. Ska man t ex inrätta en ny verksamhet som exempelvis en geriatrisk vårdavdelning (som vi för övrigt just nu gör) och verksamhetscheferna upptäcker att man behöver göra justeringar i den ursprungliga planen till fördelning av vårdplatser och personal mellan klinikerna så måste de gå (med mössan i hand) till nämnden och vänta in beslut från nämnden! Här snackar vi om en enorm fördröjning. Ärenden ska lyftas fram, beredas, planeras in i presidiet och slutligen klämmas in i redan fullspäckade ärendelistor på nämndens sammanträden.
Och sen har vi ju den lilla detaljen att vi politiker är befolkningsföreträdare.Det vore förmätet att tro att vi har alla de kunskaper som krävs för att styra en så komplex verksamhet som sjukvården.  Vi ska bevaka användandet av våra gemensamma medel. Sätta upp mål för verksamheten och följa upp dem. HUR verksamheten uppnår våra uppsatta mål är verksamhetens sak att reda ut. Det är oerhört viktigt att var och en vet sin roll och sköter den och inget annat! Jag hoppas inneligt att man ska inse att det fungerade mycket bättre förut med en hälso- och sjukvårdsberedning som lyder under styrelsen

Botten är nådd Ronneby Brunn!!

Tänk att jag trodde inte jag kunde bli mer förbannad på Ronneby Brunn. Men se det gick.
De är både otrevliga och saknar allt sinne för service. Och nu är de rasister också!

Om vi börjar med det mindre men också allvarliga problemet. Jag är mycket allergisk mot paprika. Jag har tvingats äta på Ronneby Brunn tre gånger på mindre än ett halvår nu och alla gånger har jag fått mat med paprika. Trots att jag anmält skriftligt i förväg och att jag har sagt ifrån särskilt när jag kommit dit (och då blivit fantastiskt oförskämt bemött) så har jag fått paprika i maten alla gångerna.

Men nu toppar de väl ändå allt när de nekar en tjej jobb för att hon bär slöja! Är de så dumma och inskränkta att de tror att deras gäster skulle nobba hotellet för att de har personal som bär slöja så biter de sig själva i svansen. Måtte de nu få erfara att gästerna, ofta politiker som bokar Brunnen som konferenscenter kommer att bojkotta Ronneby Brunn. Jag ska i alla fall göra vad jag kan för att vi inte ska vara där mer!