Leta i den här bloggen

fredag 30 mars 2012

Så, nu kom moderaternas...förslag..

Igår kväll kom moderaternas förslag till öppen akut i Karlshamn dygnet runt. Men, är det ett förslag?
Enligt mig så är det en trave tomma ord som enbart syftar till att locka billiga röster.
Usch vad jag tycker illa om dylika utspel.
Glöm inte att Moderaterna yrkade på en stängning i höstas! Jag yrkade på ett omtag i frågan och en grundlig utredning. Mitt yrkande vann gehör. Och nu vill de ha öppet dygnet runt.
Stängt, öppet, stängt, öppet... ja det hela beror väl mest på vart vinden blåser i den moderata vindflöjeln!

Moderaterna föreslår nu att man ska lägga ut akuten på entreprenad.
Jag undrar då; har de över huvudtaget läst och tagit till sig socialstyrelsens kritik? Så som näst största parti och det parti som gjort anspråk på oppositionsrådsposten så förväntar man sig mer verkstad.
Att lägga fram ett förslag som mest liknar ett luftskott är inte seriöst. Hur i hela friden motiverar man att det man föreslår, entreprenad, skulle förväntas godkännas av socialstyrelsen. En av de saker som kritiserats är just det faktum att när det är olika vårdgivare inblandade så ökar risken för allvarliga brister i informationsöverföringen.
En annan sak som starkt kritiseras är att man lagt ner IVA i Karlshamn. Det är främsta orsaken till att Socialstyrelsen underkänner akuten i Karlshamn.
När jag försökte få beslutet om att lägga ner IVA upprivet så fick jag inte stöd från moderaterna. Inte en enda gång har de stött Centern när vi stridit för bevarandet av IVA!
Vad gäller sjuksköterskorna så har vi kompetenta och erfarna sjuksköterskor på akuten idag. Ska de enligt moderaternas förslag följa med över till företaget som vinner uppdraget? Det tror jag inte de vill.
Varför skulle de vilja lämna sin anställning på Blekingesjukhuset för ett sånt riskprojekt. Vem vet om deras entreprenör är kvar ens om ett halvår. Det företag som nu har uppdraget att bedriva akuten på entreprenad fram till hösten klarar inte det utan att tvinga sina läkare till rent absurda jourpass. Läs BLT:s reportage förra veckan.

Och vi kan ju bara sitta på åskådarläktaren och beskåda kaoset med ambulansen i Skåne.. Entreprenad är bra i många fall men det är inte "alls mäktige lösning" på alla problem.

Det är oärligt att bedra väljarna på detta sätt. Där är S och M precis lika så goda lögnare.

Att vinna ett val är inte vad allt går ut på. Det går ut på att faktiskt kunna styra landstinget. Vinna valet är i sammanhanget det lättaste.

I en insändare i BLT idag skriver Alexander Wendet "tillsammans är vi starkare" och syftar på alliansen. En kedja är aldrig starkare än den svagaste länken..