Leta i den här bloggen

onsdag 20 november 2013

Europeiska landsbygdsriksdagen!

Idag deltog jag på ett historikst möte. Den första Europeiska landsbygdsriksdagen.
Det var en upplevelse utöver det vanliga. Dels att få besöka Europaparlamentet men också att få träffa
andra politiker och andra intresseorganisationer med samma engagemang för landsbygden. Och det var slående att höra en engelsman beskriva hur man lägger ner skolor i byarna. Irländaren och vi andra delade oron över urbaniseringen. Men det var också roligt att höra att man i Spanien nu ser en trend att allt fler vill bo på landsbygden.
En äldre herre, professor från University of Gloucestershire i England, var otroligt intressant att lyssna på. Även om han hade en slutsats som fick igång mig på alla.. Han menade att det var bättre förr när kvinnor var hemmafruar och då hade de tid att engagera sig i lokalpolitiken.
Jag förklarade det som förvånar mig att man ska behöva förklara för en professor: att om männen delar ansvaret för hushåll och barn så får båda tid över att engagera sig i politiken.

Ett nätverk har bildats och jag är mycket glad att få vara med där.



Snart finns inga vilda elefanter!

Natacha Illum Berg som är född och uppvuxen i Blekinge slog larm för ett år sedan. Se länken från TV4 nedan. Därför blir man ledsen, riktigt ledsen när man ser bilder av skjutna elefanter på Facebook. 

Foto: This Rich Family Killed an Elephant while it was eating. Let's make them famous. I see 5 animals and 1 elephant.

http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2243816