Leta i den här bloggen

tisdag 20 augusti 2013

Förbättringar istället för förändringar tack!

Nedan en länk till en artikel som är så bra så den måste bara läsas. Det är inte mina ord men beskriver så bra min syn på den reformhysteri som råder.
Jag har en teori till varför det är så mycket reformer och arena byggen numera. De hänger samman nämligen.
Det är att ledare av idag har ett ego som aldrig tycks mättas. Man vill synas och höras. Att göra ett förbannat bra arbete som ingen ser är få som nöjer sig med. I det enorma mediabrus som finns idag hörs man inte om man inte har något ganska extremt att visa upp.

Varför är inte företagsledare lika glada för att vifta omkring i medier om allt bra de gör?
Det kan inte bero på att politiker riskerar att bli bortvalda om de blir bortglömda. För företagstoppar byter då sannerligen jobb ofta.

http://www.bltsydostran.se/ledare_blt/storst-ar-inte-alltid-bast(3902470).gm

Giftfritt landsting

Har Skrivit en motion. Men vi lämnar nog in den som ett yrkande istället om möjligt, på torsdagens möte i Service, investerings- och miljöberedningen. Där är ju en ordförande som är driftig och har en bra inställning till miljöarbetet, Kjell-Åke Karlsson från Olofström.

Så här lyder motionen:

Ett giftfritt landsting
Forskningen visar allt tydligare att den ökande användningen av farliga kemikalier och mixen av de ämnen vi utsätts för är skadlig för vår hälsa och miljö. Ett exempel är hormonstörande ämnen som kan återfinnas i såväl schampo som tandkräm, som kan leda till försämrad spermiekvalitet och större risk för folksjukdomar som diabetes och bröstcancer. Det här är helt ohållbart. Centerpartiet vill öka takten i arbetet att avgifta vardagen för oss själva och våra barn. Vi måste på alla plan arbeta för att fasa ut giftiga ämnen i vardagen och stärka utvecklingen av giftfria alternativ. Ett exempel, bland många, på farligt ämne är Bisfenol A, som finns i många livsmedelsförpackningar.

Landstinget Blekinge är en stor upphandlare och bör ta ansvar för att utvecklingen går åt rätt håll. Därför yrkar Centerpartiet

att                 Landstinget Blekinge ställer krav på giftfria produkter vid upphandlingen.

Karlskrona 20 augusti 2013

Centerpartiet Landstinget Blekinge

Petronella Petersson