Leta i den här bloggen

lördag 2 mars 2013

Rätt mycket journalister en fredag em..

Igår, fredag em, under loppet av en timme pratade jag med tre olika journaliter i tre olika ärenden!
Radio Blekinge har uppmärksammat mitt engagemang emot Vänsterpartiets stolliga förslag att införa köttfri dag i Landstinget. Mitt motto är att vi ska äta mer Svenskt kött och att kött är en förutsättning för fullvärdig kost och just barn och gamla behöver mer kött! Hon ville göra ett reportage om detta så den 11 mars möts jag och Sara Högelius, V, i studion. Ser jag fram emot.

Sen ringde BLT och undrade om vi hade motioner som legat i långbänk i landstinget Blekinge och som Sossarna tjuvhåller på. Svar: OM! Var ju längesen vi lämnade in en om att mötena i Hälso- och sjukvårdsnämnden ska vara offentliga. Inte så förvånande att den försvann långt ner i högen för inte vill väl vår Socialdemokratiska ordförande att fler får veta hur galet det går till i nämnden.
Moderaterna hade en hel radda med motioner som legat uppåt tre år!!

Och sist men inte minst så ringde Sydöstran och undrade hur vi i Centerpartiet i Blekinge ställer oss i regionfrågan. Jag svarade att vi i första hand vill ha region med Skåne, Kronoberg och Kalmar. Men om inte Skåne vill så har vi som andrahands alternativ att bilda region med Kronoberg och Kalmar.
Jag berättade också att det är Centerpartiets åsikt. Jag för min del har aldrig tyckt att vi ska gå i region med Skåne. Anledningen till detta är att jag anser att vi har så vitt skilda intresseområden på framtidsfronten. De vill skapa/skapar redan en marknad och utökat utbyte med Köpenhamn. En framtida Öresundsregion.
Vi har länge arbetat mot de Baltiska länderna och jag ser framför mig en Baltisk region. Och här har vi en
kraftigt växande marknad! Men det är jag ensam om att tycka inom Centerpartiet och som gruppledare får jag så vackert lov att föra fram vad partiet vill. Lite av en omvänd partipiska ;) och så ska det vara :)

Trevlig helg!

Landstingsfullmäktige 25/2-13

Under landstingsfullmäktige den 25 februari ställde Centerpartiet landstingsrådet Per-Ola Mattson (S) till svars i en interpellation angående stängningen av distriktsköterskemottagningen i Holmsjö och ställde frågan varför majoriteten inte vill leta efter lösningar för att hålla mottagningen öppen. t ex genom samverkan med Karlskrona kommun. Men något svar fanns inte att få.
Han menar nu att det är en tillfällig stängning och därför måste inte frågan tas upp till politiskt beslut. I och med denna krumbukt behöver S inte bekänna färg.
Vi hade också en interpellation  om de akuta ortopedipatienterna som man i samband med stängningen av akuten nattetid helt slutat att ta emot i Karlshamn.
Men inte heller här fick vi besked vad majoriteten vill. Centerpartiet tycker det är tokigt att patienter ska än hit och än dit beroende på åkomma och därför anser vi att när akuten i Karlshamn är öppen så ska den även ta emot ortopedipatienter. Vi förstår också att det sällan är livshotande åkommor men de är nog så smärtsamma.

Glädjande däremot var att Centerpartiets förslag, att tågstoppet i Mörrum ska vara kvar även om man inför Pågatågstrafik, gick igenom.

Vänsterpartiets motion om att införa köttfri dag i landstinget stred vi emot. Vi menar att vi ska öka konsumtionen av svenskt kött istället. Svenskt kött är mycket miljövänligare, etiskt uppfött och säkert (en fråga som är högaktuell idag). Och barn och sjuka behöver näringsrik kost med rätt proteiner och det finns i kött.