Leta i den här bloggen

tisdag 29 oktober 2013

Tv avgiften

Nu stormar det kring TV avgiften igen.
Jag tror en orsak till stormen är att det i folkmun kallas just TV avgift.
Det är en radio och TV avgift.
Några hojtar att den ska bakas in i skatten.

Jag tycker:
Att avgiften är bra. Att vi har politiskt oberoende media är en säkerhetsåtgärd för att vi ska ha en fungerande demokrati. Se hur det fungerar i diktaturer där mediabilden är starkt styrd.
Staten ska inte så mycket som peta på Sveriges radio och television! Därför ska inte heller pengarna in och valsa genom Skatteverket.

Sen om man äger TV eller ej eller det är en dator man har kvittar. Utifrån mitt sätt att se på saken ligger det i allas intresse att vi har en väl fungerande demokrati. Därför ska alla vara med och betala. Oavsett om man äger TV eller ej. Vi äger ju alla rätten till fri media. Det är inte alla runt om i världen som gör det!


sänkt skattesats kontra sänkt skatt - en matematik lektion!

Regeringen har sänkt skattesatsen. Inte skatten!
Det är bedrövligt att ledande politiker som Löfven, Sjöstedt och Fridolin o Romson inte begriper att det är skillnad på skatt och skattesats.
Det går man noga igenom i matematiken på högstadiet. Har man godkända kunskaper i åk 9 i matematik så bör man kunna detta.

Mellan 2010 och 2012 ökade skatteintäkterna med 346,9 miljoner till Landstinget Blekinge!!
Den sänkta skattesatsen har således lett till högre skatteintäkter.

Man spår att skatteintäkterna ska öka enligt följande kommande år:

2014 med 43 miljoner
2015 med 64 miljoner
2016 med 93 miljoner

Tack vare att Centerpartiet låg på om att få en ändring i det kommunala utjämningssystemet gick landstinget i Blekinge från att betala en dyr nota varje år till att bli en vinnare i systemet. Mellan 2010 och 2016 blir skillnaden 277 miljoner. I ökade intäkter till Blekinge!!

Vore jag Socialdemokratisk landstingspolitiker skulle jag inte våga rösta på sossarna i valet till riksdagen.

söndag 27 oktober 2013

Upp som en sol o ner som en pannkaka - fast omvänd ordning!

Dagen började med en rejäl vurpa med hästen. Benen for rätt undan på Donna stackarn så vi föll alldeles på sidan i asfalten!
Där kom vi i skritt nedför en svagt lutande backe i en ganska svag krök. Lutningen på vägen och blixterhal asfalt ledde till ett snabbt fall och innan jag hann blinka låg hästen på mitt ben. Så går det när vägverket snålar på beläggningen. De senaste lagningarna de har gjort är helt släta. Hur många ska köra av vägen med bilen i den kurvan i vinter eller vid blött väglag? Jag ska i alla fall protestera till vägverket innan fler olyckor sker.
Hästen fick två rejäla skrubbsår. Och jag har en tjock fot och lika svullen armbåge. Lårkakan på låret ser ut som det låter.

Men sen blev det bättre. Fick just epost med inbjudan att delta i Europas Landsbygdsriksdag. Det ska bli fantastiskt spännande. Jag har aldrig varit i Bryssel och det har ju en tjusning i sig. Men att som politisk nörd få besöka EU:s högborg slår långt högre. Att det sedan handlar om landsbygd är ju nästan för bra för att vara sant :)