Leta i den här bloggen

lördag 2 mars 2013

Landstingsfullmäktige 25/2-13

Under landstingsfullmäktige den 25 februari ställde Centerpartiet landstingsrådet Per-Ola Mattson (S) till svars i en interpellation angående stängningen av distriktsköterskemottagningen i Holmsjö och ställde frågan varför majoriteten inte vill leta efter lösningar för att hålla mottagningen öppen. t ex genom samverkan med Karlskrona kommun. Men något svar fanns inte att få.
Han menar nu att det är en tillfällig stängning och därför måste inte frågan tas upp till politiskt beslut. I och med denna krumbukt behöver S inte bekänna färg.
Vi hade också en interpellation  om de akuta ortopedipatienterna som man i samband med stängningen av akuten nattetid helt slutat att ta emot i Karlshamn.
Men inte heller här fick vi besked vad majoriteten vill. Centerpartiet tycker det är tokigt att patienter ska än hit och än dit beroende på åkomma och därför anser vi att när akuten i Karlshamn är öppen så ska den även ta emot ortopedipatienter. Vi förstår också att det sällan är livshotande åkommor men de är nog så smärtsamma.

Glädjande däremot var att Centerpartiets förslag, att tågstoppet i Mörrum ska vara kvar även om man inför Pågatågstrafik, gick igenom.

Vänsterpartiets motion om att införa köttfri dag i landstinget stred vi emot. Vi menar att vi ska öka konsumtionen av svenskt kött istället. Svenskt kött är mycket miljövänligare, etiskt uppfött och säkert (en fråga som är högaktuell idag). Och barn och sjuka behöver näringsrik kost med rätt proteiner och det finns i kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar