Leta i den här bloggen

tisdag 8 april 2014

Citat ur utredningen "Framtidens sjukvård" som motsäger renovering

I Peter Liljas utredning som är daterad 2013-09-01 står bl.a. följande på s. 22:

" Självklart är det därmed mycket svårt i merparten av våra sjukhusbyggnader att bygga om och renovera lokalerna efter dagens och morgondagens krav på adekvat vård och patientsäkerhet.

Byggnadernas fysiska förmåga är begränsad på grund av sina fysiska yttermått, bärighet i konstruktionerna, höjder mellan golv och tak samt den yta som reserverats för tekniska installationerna, höjder mellan golv och tak samt den yta som reserverats för tekniska installationer. Som exempel kan nämnas höjderna i våra operationssalar som är för låga, bärigheten i byggnadernas bjälklag är för svag  vilket sammantaget gör att till exempel moderna fullutrustade operationssalar blir svåra att inrymma och snart i princip omöjligt. Tyngderna i teknisk utrustning bärs snart heller inte längre, exempelvis har bjälklagen på dagens röntgenavdelning fått förstärkas med stålbalkar"

Lilja har visat tydligt genom en insändare att han har en politisk dagordning och det är det enda som kan förklara hur han plötsligt kan mena att renovering är det bästa alternativet.

Den som läser det som står här ovan torde ju begripa att det kommer att kosta långt mer än att renovera än att  bygga nytt. Det blir en renovering på pappret så att vi som bor i väst inte ska fatta att vi blivit lurade förrän det är försent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar