Leta i den här bloggen

måndag 31 oktober 2011

Tänker S höja skatten eller? Idag kom handlingarna.. men inte svaret

Idag kom handlingarna till LS arbetsutskott och med dem handlingarna till landstingsstyrelsen i form av "internt arbetsmaterial". Denna gången var det en ganska tjock lunta och jag började förväntans fullt bläddra i den. Besviket konstaterade jag att de två ärenden jag var mest nyfiken på saknades. "Bilaga utsänds senare". Det ena ärendet var utdebiteringen (landstingsskatten) och det andra var budget 2012-2014.
Hur i hela friden ska vi i oppositionen kunna lägga ett konkret motförslag om majoriteten inte lägger korten på borden i rimlig tid? De sitter på hela utredningsapparaten med alla tjänstemän till sitt förfogande. Vi som inte gör det har en längre väg att gå och vi behöver tiden på oss. Det gynnar alla om oppositionen kan arbeta fram bra förslag. Nu sitter S, Mp och V så trångt till att de näpeligen kan säga nej av principskäl.

Imorgon ska vi träffas i Centerns landstingsgrupp och arbeta med vårt budgetförslag.
Vi får försöka anta än det ena och än det andra scenariet och lägga förslag ut i fall att... Jisses vad detta kommer bli tufft. Men imorgon kavlar vi upp ärmarna, spottar i händerna och grottar ner oss i ekonomiska kalkyler.

Det är inte utan att det dyker upp tankar på om det är medvetet som majoriteten bakbinder oss så här. Jag vill inte tro det om folk, men minsann så undrar man ju.

Eller är det så dålig ordning och reda på torpet! Och har man inte ordning på det ena så har man inte det på det andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar