Leta i den här bloggen

tisdag 20 mars 2012

Vi fick igenom våra krav ang. stängningen av akuten!

Vid hälso- och sjukvårdsberedningen den 15 mars 2012 behandlades ärendet om nattstängning av Karlshamns akutmottagning. Jag kom till mötet med 3 krav från Centern:
En till ambulans i västra Blekinge på natten, att ambulansen kan få hjälp från den personal som tjänstgör på lasarettet i Karlshamn på natten så som medicinläkare, narkossköterska och narkosläkare i bakjour om så behövs och att äldre som inte har livshotande tillstånd ska kunna direktinläggas i Karlshamn.

Det blev ett gott sammarbete med Kd och Fp och vi fick tillsammans igenom enligt nedan röstförklaring:

Röstförklaring angående ärendet förändring av akutmottagningen i Karlshamn:

Denna utredning är gjord av våra egna anställda för att tillgodose Socialstyrelsens krav på förbättringar av det akuta omhändertagandet och patientsäkerheten!

Vi bejakar den oro man känner som boende i västra Blekinge i och med de förändringar som nu sker av akuten i Karlshamn.
Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna ställde sig idag bakom utredningsförslaget om förändring av akutmottagningens verksamhet i Karlshamn med följande tilläggsförslag:
Att dagambulansen, den sk. ”4:e ambulansen” i västra länet blir dygnet runt ambulans från det att förslaget verkställs om så behövs.
Att man snarast ska utreda frågan om möjlighet till direktinläggning av äldre medicinska patienter.
Att man ska utreda eventuellt utökade öppettider för jourcentralen.
Att ambulanspersonalen vid behov skall ha möjlighet att ta kontakt med Karlshamns lasarett för ev. hjälp med kritiska patienter.
Komplett utvärdering skall ske till ske till Landstingsstyrelsen efter 1 år och dessförinnan skall en avstämning ske efter 6 månader till Hälso- och sjukvårdsnämnden.
Med dessa tilläggsförslag har vi försökt att ytterligare tillgodose de mest utsatta patientgrupperna.

Vi upplever att vi nu haft en verkligt god dialog mellan politik och verksamhet. Vilket nu har lett fram till bästa möjliga akuta omhändertagandet utifrån de förutsättningar som finns.

Centerpartiet                       Folkpartiet                          Kristdemokraterna
Petronella Petersson           Ros-Marie Strömblad          Klavs Wix Nielsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar