Leta i den här bloggen

onsdag 28 november 2012

dygnet runt vård i hela länet!

Vi jobbar enträget vidare tillsammans med Fp och KD för att vi ska få bra vård dygnet runt i hela länet.
Allt fler landsting har en fungerande primärvård dygnet runt.
Vi har ju alltid läkare på jour som tar hand om dödsfall. Att ta ett steg ytterligare och ha ambulerande läkare som tar hand om akuta men inte livshotande fall tror jag är fullt möjligt.
Barn blir ju "alltid" sjuka på natten känns det som. Och är man ensamstående och har mer än ett barn, eller mamman jobbar natt och pappan är hemma själv med barnen så måste man släpa iväg alla barnen till akuten mitt inatten. Tänk så skönt det vore om läkaren kunde komma hem istället.
Eller gamla människor som har en skön säng där de inte får liggsår. Tänk om de fick ligga kvar i sin säng och sin vana miljö och doktorn kom hem istället. Det tror jag skulle vara en avsevärd förbättring för gamla människor. Ett besök på akuten orkar bara en frisk med ju!
Och inte är det alltid läkare som behövs. Ambulansen med deras välutbildade sjuksköterskor (vi har inga ambulansförare i Blekinge, alla har sjuksköterskeutbildning!) kan åka till patienten och ge god vård i hemmet. Man har redan börjat jobba så och det tycker jag är jättebra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar