Leta i den här bloggen

måndag 4 juni 2012

budget 2013-2015 C och Kd:s tillägg


Idag la vi fram gemensam budget för 2013-2015 med Fp och Kd. Ett mycket väl genomarbetat förslag som fick stort gehör från såväl vänster som höger. Vi har haft en intensiv process och ett mycket gott samarbete. Vi är tre partier som står nära politiskt och vi är jämnstora. Detta i sig talar för ett gott utbyte för alla i samarbetet. Men vi försöker inte bilda ”ett parti” av tre. Tvärtom så värnar vi om att vart och ett parti ska vidareutveckla sina ståndpunkter. Jag tror mycket på en politisk mångfald. Det gynnar svensk politik.

Vi la fyra tillägg från Centern och Kd utöver det gemensamma:
  • Naturligtvis släpper inte vi vår fråga om distriktssköterskeverksamhet på landsbygden. Det ska folk veta att om de röstar på Centerpartiet så är det detta vi arbetar för och är det tillräckligt många som röstar på oss så kommer vi att genomföra detta.
  • Vi har också kämpat hårt för kortare inställelsetid för ambulansen. Så nu när man har ändrat hela transportorganisationen och lyft bort patienttransporter från ambulanserna tycker vi det är rätt tid att ändra tillbaka till målet att man ska nå 90% av befolkningen inom 15 minuter vid livshotande larm.
  • Miljöfrågorna har alltid haft en stor tyngd i Centerns politik så naturligtvis kämpar vi vidare för att vi ska få upp solceller på landstingets byggnader. Det kostar mer att kyla våra lokaler än att värma dem och därmed är behovet som störst då solen skiner som mest! Och nu går ju elpriserna nära på rätt upp. Så både för miljön och plånboken är detta en viktig satsning anser vi i Centerpartiet.
  • Kd:s förslag om livsstilslotsar låter också lockande så det ställde vi oss också bakom.


    Vårt gemensamma program lägger jag som ett enskilt inlägg då det är omfattande.

Go kväll!
/Petronella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar